logo portal banner

AKTIVNOSTI

Predstavljanje monografije „Moto klub Veterani - Croatia (2007. - 2012.)"

2014 02 22 skupstina promocija mkvc 283 

Veterani-bikeri Moto kluba Veterani - Croatia u pet su godina napravili preko nekoliko milijuna km u svojim humanitarnim i domoljubnim projektima od Nizozemske do Kosova. Velik dio svojih fotografija i doživljaja objavili su u monografiji koju su Hrvatskoj predstaviti u subotu 22.02.2014. godine.
Monografiju su predstavili: fra Nediljko Knezović, moto vikar MKVC, dr.sc. Davor Marijan, povjesničar i autor mnogih knjiga i znanstvenih i stručnih članaka na temu Domovinskog rata te viši znanstveni suradnik Hrvatskog instituta za povijest, mr.sc. Stjepan Adanić, prvi gradonačelnik grada Varaždina u samostalnoj Hrvatskoj, Petar Grubišić, novinar i glavni urednik prvog specijaliziranog magazina hrvatskih branitelja „Oluja“ te Željko Glasnović, umirovljeni general HV i legenda Domovinskog rata.

 

Klub su osnovali i čine hrvatski branitelji koji voze i vole motore, poštuju vrijednosti poput obitelji, rada i odanosti domu, narodu i Bogu, čuvaju sjećanje na Domovinski rat i sve žrtve hrvatskog naroda te u društvu djeluju proaktivno. Ali s njima u klubu su i njihovi supružnici, djeca, prijatelji i suborci, danas ukupno preko 150 članova. Svaki častan i pošten građanin koji želi raditi na ostvarenju vizije, misije i ciljeva MKVC može se priključiti ovim veteranima-bajkerima u njihovim aktivnostima. To je već, osim hrvatskih bajkera iz Posavine i Hercegovine, učinilo nekoliko Hrvata i iz Australije, mahom djeca hrvatskih iseljenika, a ulaskom MKVC u Svjetsku veteransku federaciju (WVF) 2013.g. očekuje ih se još i više. 
Monografija „Moto klub Veterani - Croatia (2007. - 2012.)“ obuhvaća velik broj aktivnosti kluba kroz prvih pet godina djelovanja i vrijedan je i trajan dokument o uključivanju „društveno isključene skupine“ branitelja i bajkera u angažirane aktivnosti, njihovoj osjetljivosti za najugroženije i potrebite slojeve društva i njihovoj velikoj poratnoj požrtvovnosti za dobrobit svoga naroda i domovine.


 

 Iz medija:

 

  

  

2014 02 22 pozivnica za promociju monografije

 

 

O Moto klubu Veterani - Croatia

Moto klub Veterani - Croatia osnovan je 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja bikera veterana Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata te promociju moto sporta i Republike Hrvatske kao moto friendly turističke destinacije.
MKVC danas ima preko 150 članova i djeluje kroz 7 podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima. Članovi MKVC svake godine organiziraju nekoliko nacionalnih projekata – moto maratoni („Cesta sjećanja“, „Jaši za hrvatske vitezove“, „Putem raspela“, „Jaši za Dubrovnik“, „Jaši do Kosova“), moto defilei („Ponos ratnih veterana“, „Jaši za braću“, „Jaši do zida“ i „Defile prijateljstva“) - koje redovito podržavaju resorna ministarstva i tijela lokalne samouprave, kao i čitav niz drugih moto, humanitarnih i turističkih aktivnosti. Također sudjelujemo na svim projektima i akcijama drugih udruga i organizacija civilnog društva vezano za humanitarni rad, sport, Domovinski rat, koje su u skladu s našim ciljevima, vizijom, misijom i u duhu naših vrijednosti.
MKVC stalnim edukacijama nastoji pripremiti svoje članove na nove izazove koji nas očekuju u kontekstu sudjelovanju Hrvatske u EU, a posebnu pažnju posvećujemo radu s mladima. Aktivno ih uključujemo u sve naše projekte, educiramo o moto svijetu, odgovornoj i sigurnoj vožnji, moralu, poštenju, prijateljstvu, pomaganju, povezujemo ih s braniteljima, učimo ih poštivanju Domovinskog rata i svih drugih žrtava hrvatskog naroda te odgovornosti prema prirodi i ljubavi prema domovini.
Prepoznati i pozicionirani na hrvatskoj moto i braniteljskoj sceni kao ozbiljna, organizirana i vjerodostojna udruga, u narednom periodu planiramo uspostaviti međunarodnu suradnju s veteranskim udrugama i moto klubovima iz svijeta, osobito hrvatskom dijasporom.
Početkom 2013. godine primljeni smo u Svjetsku veteransku federaciju (WVF) kao prvi veteranski moto klub što nas još više obvezuje da ustrajemo u izgradnji pozitivnog imidža bikera u našoj zajednici i u afirmaciji vrijednosti koje gajimo i poštujemo u svom klubu - obitelj, vjera, rad, domoljublje i odanost.
U tu svrhu pripremamo izgradnju našeg prvog moto kampa za smještaj bikera i ostalih gostiju kojima ćemo kroz različite atraktivne turističke i posebno moto ture prezentirati prirodna bogatstva, kulturnu baštinu, povijesno nasljeđe, gastronomsku ponudu, narodne običaje i ljude te ostale zanimljivosti Republike Hrvatske, predstaviti moto scenu i na specifičan način i iz prve ruke ispričati priču o borbi hrvatskog naroda za samostalnost i suverenost.
MKVC o svojim aktivnostima, stavovima i planovima redovito izvještava članove i ostalu zainteresiranu javnost putem web stranice i društvenih mreža (Facebook, Youtube), izdaje tromjesečni bilten i Monografiju MKVC.
Na ovaj način nastojimo pružiti pozitivan primjer, kako u moto svijetu i među braniteljima tako i među mlađim generacijama, kako čuvati prošlost i istovremeno stvarati budućnost na čast i korist čitave zajednice.

 
World tražilica