logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za braću `10.

2010 05 30 maksimir dbgz

Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba zahvaljuje se svim Zagrepčanima i svim dragim ljudima koji su pridonijeli da i ovogodišnje slavlje Dana branitelja Grada Zagreba protekne u znaku mira, dostojanstva i ponosa.

Hvala svima onima koji su sudjelovali u organizaciji i time pomogli da se pošalje poruka zajedništva, da iskažemo odanost svojoj domovini u skladu s najvišim uljudbenim vrijednostima.Zahvaljujemo našem voljenom Gradu što je u tako golemoj većini prihvatio naš dan i njegovo obilježavanje kao dio svoje kulturne baštine. Vedrina s kojom je Zagreb prihvatio naš blagdan vraća nas u vrijeme slave kad je s oduševljenjem i zahvalnošću  dočekao  pobjednike onog olujnog kolovoza 1995. godine.

Zahvalni smo što su naš dan uveličale nogometne ekipe HTV i RTL, estradni umjetnici sa „Sjevera“ i „Juga“, veterani NK Dinama i NK Hajduka te pripadnici udruga 1., 2. i 4. gardijske brigade (Tigrovi“, „Gromovi“ i „Pauci“) pojačani sa pripadnicima HOS-a, Specijalne policije i Prvim hrvatskim redarstvenicima i time pokazali kako su branitelji ma iz kojeg mjesta i kraja dolazili i dan i danas jedna duša i jedno tijelo.
Posebna zahvala je navijačima B.B.B. koji su nas podsjetili na događaje iz prije dvadeset godina i svojom velikom nazočnu pokazali kako su uz nas branitelje. To nećemo zaboraviti.
Zahvaljujemo svim našim prijateljima diljem domovine i svijeta, svima koji su nam slali izraze potpore i time potpomogli našu svečanost.Kao i prošle godine posebna zahvala je Odjelu za branitelje Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje na pokroviteljstvu i ovogodišnjeg obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba.
Sve drage prijatelje pozdravljamo do idućeg Dana branitelja Grada Zagreba!

 
ZBOR BUDRGZ
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
 

Plan događanja za 29. i 30.05.2010.
 
29.05.2010.
 
17.00 - Prihvat i smještaj u Gradu Mladih motorista iz 4. gbr „Pauci“
18.00 - Odlazak na party u Zelinu 
30.05.2010.
08.30 - Okupljanje ispred klupskih prostorija u Zagrebačkoj 2, Sesvete 
09.00 - Odavanje počasti poginulim, nestalim i umrlim braniteljima polaganjem vijenca ipaljenjem svijeća  na spomeniku u Sesvetama
11.30 - Sveta  Misa zadužnica u Zagrebačkoj Katedrala Uznesenja Blažene Djevice i Marije
14.00 - moto defile Club San Antonio -  Maksimirski stadion
15.00 - Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku poginulim BBB
15.30 - Početak prijateljskih utakmica („HTV“ i ''RTL'', estradnih umjetnika, veterani NK Dinama i NK Hajduka i ratnih veterana 1. gbr '' Tigrova'', 2. gbr ''Gromova“ - 4. gbr ''Pauci'')
18.50 - Moto defile „Jaši za braću“ na maksimirskom stadionu (ratnih veterana 1. gbr '' Tigrova'', 2. gbr ''Gromova“ - 4. gbr ''Pauci'')

Najava
Povodom Dana branitelja Grada Zagreba, održat će se 3. (treći) moto - defile u organizaciji MK Veterani - Zagreb. O pojedinostima vezanim uz vrijeme i mjesto održavanja biti ćete obaviješteni naknadno. Moto-defileom od Sesveta kroz središte Grada Zagreba do nogometnog stadiona Maksimir želimo podsjetiti i iskazati zahvalnost brojnim mladićima i djevojkama koji su u braniteljskim kolonama odlazili na ratišta diljem Hrvatske te na veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, nakon "Oluje".
Mjesto održavanja: Od Club San Antonio u Sesvetama i nogometni stadioni Maksimir.
Vrijeme: od 15 do 20 sati
Voditelj: Bruno Knezović (0912410396)
 
World tražilica