logo portal banner

AKTIVNOSTI

Peto moto hodočašće u Međugorje `13

2013 05 11 medugorje ika-103
Fra Marinko Šakota je nakon svete mise u Međugorju po peti puta zazvao Božji blagoslov na motoriste hodočasnike i njihove motore. Organizatori iz MK Brotnjo iz Međugorja i ove su se godine pobrinuli za sadržajan program koji je u subotu završio koncertom Zabranjenog pušenja.
Taj dan započeo je druženjem u moto kampu na Tromeđi i putem križa na Brdu ukazanja. Prije samog polaska na Brdo ukazanja motoristima okupljenima u kampu se pozdravnim riječima obratio Franjo Primorac, a motoristi su se u molitvi prisjetili i pokojnog fra Petra Vlašića.
Zatim je uslijedio put križa. Nakon puta križa motoristi su se vratiti u kamp na Tromeđi gdje su druženje nastavili uz ručak.
Među okupljenim motoristima iz brojnih europskih zemalja, našli su se i članovi MKVC. Motoristi su se nakon toga uputili do crkve sv. Jakova u Međugorju.
Dolazak velikog broja motorista u Međugorje nije mogao proći nezapaženo. Motoristi su plijenili pozornost ostalih hodočasnika, koji su sudjelovali u večernjem molitvenom programu u međugorskom svetištu, a motoristi su nazočili i večernjoj svetoj misi. Po završetku mise uslijedio je blagoslov u sklopu kojega je fra Marinko Šakota došao među motoriste i blagoslovio njih i njihove motore.
I prije samog blagoslova fra Marinko je pohvalio motoriste posebno naglasivši kako ovakvim hodočašćem motoristi mijenjaju stereotipe o sebi i pohvalio njihovo humanitarno djelovanje. Sva dosadašnja međugorska moto hodočašća imala su humanitarni karakter pa je tako i sinoć održana humanitarna tombola u pauzi između nastupa mladih broćanskih bendova i Zabranjenog pušenja.
Prije popularnog Zabranjenog pušenja atmosferu u kampu na Tromeđi zagrijavali su „Nešto između“ i „Roko i paćenici“ ...
World tražilica