logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica stradanja na Kupresu `13.

2013 04 10 21 obljetnica stradanja na kupresu
 
Dana 10. travnja 2013. godine obilježena je obljetnica stradanja branitelja na Kupresu. Kao i proteklih godina, i toga su dana na 21. obljetnicu bitke na Kupresu, politička i vojna izaslanstva iz BiH i RH te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata došla odati počast žrtvama stradalim na Kupreškoj visoravni. Među njima su također bili članovi našeg kluba MK Veterani - Hercegovina.
Sudjelujući u misnome slavlju, zajedno s vjerničkim pukom, te paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca pred spomen obilježjima na Kupreškoj visoravni prisjetili su se svih stradalih kako u Domovinskom ratu tako i onih koji su stradali u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata.
Potom je u 13,30 sati održan komemorativni skup na kojem su, pored članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, bili prisutni i mnogi predstavnici političkog i društvenog života Hrvata u BiH.
U sklopu komemorativnog skupa održano je predstavljanje knjige urednika fra Mate Tadića i Želimira Crnogorca pod nazivom "Svjedočanstva o stradanjima Hrvata".
Autor fotografije: www.mandino-selo.com