logo portal banner

AKTIVNOSTI

Prosvjed „Ne ćirilici u Vukovaru“ - Zagreb `13

2013 04 07 prosvjed zagreb bruno

Članovi MKVC nazočili su dana 07.04.2013. godine u Zagrebu prosvjednom skupu „NE ĆIRILICI U VUKOVARU“ koji je organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zbog uvođenja dvojezičnih latinično-ćiriličnih natpisa u grad. 
Budući da ni dva mjeseca nakon istoimenog prosvjeda u Vukovaru nisu uvaženi zahtjevi Stožera te da je izostao kompetentan politički razgovor na ovu temu, u nedjelju se na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo više desetaka tisuća hrvatskih branitelja te majki, očeva i djece poginulih i nestalih branitelja iz cijele Hrvatske, ali i drugih građana Zagreba i Lijepe naše koji uvođenje ćiriličnih natpisa u ovaj grad smatraju nedopustivim. 

Pater Ante Perković, koji je sa svojim sugrađanima proživljavao patnje okupiranog Vukovara i preživio teror srpskog logora, jučer je vrlo emotivno i slikovito sve podsjetio na simobliku ćirilice te pozvao na molitvu i razum. Proglas i zahtjeve Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pročitao je Ante Nadomir Tadić Šutra, a predsjednik Stožera Tomislav Josić najavio je i obrazložio buduće aktivnosti. 

MKVC će i dalje podržavati rad Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Koliko nas je bilo možete vidjeti na linku ...

2013 04 07 zagreb panorama   

 

2013.04.07. - Vukovar Vas zove, Vukovar Vas treba! - Najava

 

2013 04 07 zagreb vukovar

 

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poziva Vas na veliki prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj jer to što se sada događa nastavak je velikosrpske agresije na Hrvatsku, samo drugim sredstvima.
Svi Vi kojima su Vukovar i Hrvatska u srcu, i ako imate mogućnosti, dođite u što većem broju i podržite nas u našim PRAVEDNIM I ZAKONSKI OPRAVDANIM zahtjevima, koje možemo realizirati samo uz Vašu veliku potporu.
Vukovar Vas zove, Vukovar Vas treba!
Molimo da nam odgovorite na mail ukoliko dolazite organizirano ispred Udruga, ili pojedinačno.
Sa štovanjem,

Predsjednik Stožera
Tomislav Josić