logo portal banner

AKTIVNOSTI

1. Moto hodočašće „Hodočasnik-Biker"

Članovi ZMKVC organizirali su po prvi puta moto hodočašće u Mariju Bistricu, dana 06.06.2009. godine, pod simboličnim nazivom Hodočasnik - Biker. Oko 9 sati ujutro na Trgu Ksavera Šandora Djalskog počeli su se okupljati motoristi iz cijele Hrvatske, na domjenku i kratkom dogovoru oko defilea do Marije Bistrice.
Oko 10:30 sati, u organiziranoj koloni, po prekrasnom vremenu, krenuli smo do Marijanskog svetišta.Tamo nas je dočekao Župnik Zlatko i proveo nas s motorima oko kipa Majke Božje Bistričke i kraj kipa Pape Ivana Pavla II, do osiguranog mjesta za parkiranje. Zajedno smo pješice krenuli na Svetu misu, nakon koje smo primili blagoslov u Crkvi. Ceremonija je završila blagoslovom svakog motora kojeg je blagoslovio župnik.
Nakon misnog slavlja i blagoslova, zaputili smo se u restoran Mladost gdje su nas počastili vinom i vodom i potom krenuli natrag u Zabok, gdje je bio organiziran moto susret, uz razne bendove, do kasno u noć zabavljali i ritmovi Mustač benda.
Zahvaljujemo se svim sponzorima na njihovim donacijama, te posebna zahvala svim sudionicima našeg prvog moto hodočašća Hodočasnik - Biker,  s nadom da se i slijedeće godine vidimo u još većem broju.

 
2009.02.12.- Najava

Članovi ZMKVC organiziraju moto hodočašće u Mariju Bistricu 06. Lipnja 2009. godine. Polazak je iz Zaboka u 09h i 30 min s Trga Ksavera Šandora Djalskog. Sveta misa je u 11h, a nakon toga kratkotrajni domjenak i povratak u Zabok s odmorom u Stubičkim Toplicama.

Po povratku u Zabok, slijedi moto susret uz razne igre i više bendova u prostorijama Zabok 3, kod najvišeg dimnjaka u Zaboku (bivša tvornica ZIVT).

World tražilica