logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za braću `09.

2009 05 30 moto defile  136
 
Povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, u organizaciji Zbora BUDRGZ, članice Zbora od 20.05.2009. do 31.05.2009. godine, organizirale su i provodile događanja, kako bi na svoj način iskazale počast svim braniteljima Domovinskog rata, s područja Grada Zagreba.
 
I ove godine, proslava Dana branitelja Grada Zagreba bila je humanitarnog karaktera, za pomoć u izgradnji Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Prilozi su se prikupljali pomoću telefonskih poziva na posebno otvorenoj liniji, na broju: 060 888 500, koja je bila otvorena tijekom svih organiziranih događanja, vezanih za obilježavanje Dana branitelja Grada Zagreba.
Moto klub Veterani – Zagreb, kao jedna od članica Zbora BUDRGZ, bio je organizator tradicionalnog drugog moto defilea, pod simboličnim nazivom «Jaši za braću» ( Ride for the Brothers).
Moto defileom do središnjeg zagrebačkog trga, željeli smo podsjetiti i iskazati počast, te zahvalnost svim braniteljima koji su u kolonama odlazili na ratišta diljem cijele Hrvatske,  kao i na veličanstven povratak pobjedničke vojske na Trg bana Jelačića, nakon «Oluje». Također, moto defileom posebno smo se prisjetili brojnih poginulih i nestalih, koji su svoje živote dali za stvaranje naše Domovine.
Članovi MK Veterani – Zagreb, okupili su se u ranim jutarnjim satima, u klupskim prostorijama, te su zajedno krenuli i položili vijenac te zapalili svijeće, kod Spomen obilježja u Sesvetama za  sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Nakon svečanog polaganja vijenca i kratkog domjenka u klupskim prostorijama, zaputili smo se u ribolovno-rekreacijski centar Granešina, gdje je bilo organizirano druženje i okupljanje motorista sudionika moto defilea.
Nakon druženja i podjele majica i pohvalnica svim sudionicima, u popodnevnim satima u organiziranoj koloni od 50-ak motora, pod policijskom pratnjom, krenuli smo na moto defile pod simboličnim nazivom «Jaši za braću». Usprkos lošem vremenu i kiši koja nas je uporno pratila cijeli dan, 63 sudionika moto defilea, krenula su od ribolovno-rekreacijskog centra Granešina, preko Dubrave do Trga bana Josipa Jelačića. Dolaskom do Trga, svim sudionicima moto defilea, bio je osiguran parking motora kod zagrebačke katedrale, od kuda smo se uputili na Trg, na veličanstvenu proslavu Dana branitelja Grada Zagreba, u organizaciji Zbora BUDRGZ.
 
U večernjim satima, započeo je spektakularan koncert Marka Perkovića – Thompsona, uz koji smo, pjevajući domoljubne pjesme, priveli kraju obilježavanje ovogodišnjeg Dana branitelja Grada Zagreba.
Ovim putem se zahvaljujemo sponzorima, gospodinu Ćustiću što nam je omogućio prihvat motorista sudionika moto defilea na ribolovno-rekreacijskom centru Granešina, kao i Mravu na donaciji bonova za piće.
MK Veterani - Zagreb zahvaljuje svim sudionicima moto defilea «Jaši za braću», koji su nam se pridružili dana 30.05.2009. godine, te zajedno s nama dostojanstveno obilježili Dan branitelja Grada Zagreba i odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.
 

 
2009.05.19. - Objava protokola na portalu vecernji.hr
 
Događaj 1. Odavanje počasti poginulim braniteljima
Cilj: Spomenuti se svih poginulih, nestalih i umrlih branitelja iz Domovinskog rata
Mjesto održavanja: Gradska groblja i spomen obilježja po gradskim četvrtima.
Vrijeme: U 9 sati
Organizatori: Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske - Grada Zagreba i Zagrebačke Županije; Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba; "Hrvatski feniks" udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja; "Vukovarske majke" udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, ZU HVIDR-a Grada Zagreba
Voditelj: Stella Korenjak (091 544 21 27)
 
Događaj 2. - Prijam zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Zagreba
Cilj: Druženje zapovjednika zagrebačkih ratnih zapovjedništava, postrojbi HV-a i MUP-a te predstavnika Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Zagreba s gradonačelnikom i predstavnicima Grada Zagreba
Mjesto održavanja: Palača Dverce, Katarinin trg 6
Vrijeme: u 10.30 sati
Organizatori: Ured gradonačelnika Grada Zagreba i Odjel za branitelje Grada Zagreba
Voditelj: Andrija Petrović (091 610 46 28)
 
Događaj 3. - Braniteljski moto-defile do Trga bana Josipa Jelačića
Cilj: Moto-defileom pod nazivom „Jaši za braću“ od Gornje Dubrave do Trga bana Josipa Jelačića želimo podsjetiti i iskazati zahvalnost brojnim mladićima i djevojkama koji su u braniteljskim kolonama odlazili na ratišta diljem Hrvatske te na veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, nakon „Oluje“
Mjesto održavanja: Od ribolovno-rekreacijskog centara Granešina (Gornja Dubrava) i Trgu bana Josipa Jelačića.
Vrijeme: od 15 do 22 sati
Organizator: Moto klub Veterani - Zagreb (www.mk-veterani.hr)
Voditelj: Niko Bilušić (099 402 47 10)
 
Događaj 4. - Koncert Marka Perkovića - Thompsona
Cilj: Umjetničkim programom branitelja - Marka Perkovića - Thompsona probuditi sjećanje na pobjede u Domovinskom ratu; koncert je za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini
Mjesto održavanja: Trg bana Josipa Jelačića
Vrijeme: Od 21 do 22 sati
Organizator: Zbor BUDRGZ i ZU HVIDR-a Grada Zagreba, (www.zbor-zg.hr i www.hvidra-zagreb.hr)
Voditelj: Ratko Dragović (095 904 26 71)
 
Događaj 5. - Cjelodnevno druženje branitelja iz Grada Zagreba (29. i 30.05.2009.)
Cilj: Prezentirati aktivnosti branitelja i braniteljskih udruga, povezati branitelje i članove njihovih obitelji s građanima Grada Zagreba kroz kulturna događanja i druženje
Mjesto održavanja: Trg bana Josipa Jelačića
Vrijeme: Od 8 - 20 sati
Organizator: ZU HVIDR-a Grada Zagreba (www.hvidra-zagreb.hr)
Voditelj: Ivan Pandža (098 279 269)
 
Događaj 6. - Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Zagreb Open 2009“
Cilj: Promicanje i unapređivanje invalidskog športa (sjedeće odbojke), međusobno druženje invalida Domovinskog rata i njihovih prijatelja iz zemlje i inozemstva (Velika britanija, Rusija, Slovenija i Mađarska)
Mjesto održavanja: Sportska dvorana Dom odbojke „Bojan Stranić“ Jarunska cesta bb, Zagreb
Vrijeme: od 9.30 do 18 sati
Organizator: Invalidski odbojkaški klub Zagreb (www.iok-zagreb.hr)
Voditelj: Damir Kasap (098 81 57 58)
 
Događaj 7. - Natjecanje u športskom ribolovu i druženje branitelja
Cilj: Okupljanje branitelja i ostalih prijatelja koji će se natjecati u športskom ribolovu, a nakon toga nastaviti družiti sa posjetiteljima i gostima povodom Dana branitelja Grada Zagreba; za sve prisutne osigurano je jelo i piće
Mjesto održavanja: Ribolovno rekreacijski centar Granešina
Vrijeme događanja; od 7.30 sati do 15 sati
Organizator; Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske
Voditelj; Mirsad Ćustić (099 213 87 80)
 
Članak se nalazi na vecernji.hr (Klek)
 

 
2009.05.19. - Objava pozivnice na portalu vecernji.hr
 
Dragi prijatelji, dragi suborci,

bliži nam se još jedan Dan branitelja Grada Zagreba. Prilika je to da se okupimo, da se bolje upoznamo da proslavimo naš dan. Prilika je i da upoznamo naše sugrađane, i napose mladež našega grada, sa svim onim što smo prošli i što smo založili za mir, slobodu i budućnost našeg naroda i Domovine.
Dan branitelja - 30. svibnja, koji je od 2007. godine službeni blagdan Grada Zagreba, prilika je da razvijemo naše barjake, da zapjevamo naše pjesme i da ponudimo našem gradu i cijeloj domovini dah vedrine i optimizma. Da podignemo naše suborce iz učmalosti i pokažemo svima da oni imaju što reći i u ovom vremenu mira. Isto onako kao što su znali reći u onom strašnom času kad je domovina samo njih imala, kad ih je pozvala i od njih čekala spas.
Prilika je to da se sjetimo svih onih koji više nisu s nama, svih onih koji su se na najčasniji način odužili Domovini i zauvijek našli spokoj u njezinu brižnom krilu.
Prilika je i da pozovemo sve naše suborce koji se osjećaju zapostavljenima ili su pritisnuti nesmiljenim teretom mirnodopske zbilje. Sve one koji brinu i bdiju nad svim onim vrijednostima koje smo sanjali i branili u Domovinskom ratu.
Konačno, prilika je to i da pozovemo sve naše sugrađane, učenike, studente, radnike i umirovljenike da zajedno s nama sudjeluju u višednevnom obilježavanju našeg dana. Da se okupimo i proslavimo dostojanstveno mir koji smo tako skupo platili.
Zato Vas sve još jednom najsrdačnije pozivamo na naša brojna stručna, športska i kulturno-umjetnička događanja.
Dođite i pridružite nam se da kažemo: “Zajedno istinom protiv zaborava“.
 
Zbor BUDRGZ
Predsjednik, Ratko Dragović - Klek
 
Članak se nalazi na portalu vecernji.hr
 

 
2009.02.12. - Najava

2009_05_30_zagreb_jasi_za_bracu_plakat
 
Povodom Dana branitelja Grada Zagreba, održat će se drugi tradicionalni moto - defile u organizaciji MK Veterani - Zagreb. O pojedinostima vezanim uz vrijeme i mjesto održavanja biti ćete obaviješteni naknadno.
Motoristi će za sudjelovanje primiti za uspomenu određena priznanja.
 
World tražilica