logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2013 03 10 kolak rudi 107
 
Dana 10.03.2013. godine braniteljske udruge grada Zagreba organizirale su svečano otkrivanje ploče novoimenovane "Ulice Rudolfa Kolaka" u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Radi se o dijelu Oporovečke ulice od Avenije Gojka Šuška do Dankovečke ulice.  
Bojnik Rudi Kolak bio je sudionik obrambenog Domovinskog rata od 1990. godine kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 8. Lako-jurišne brigade Vojne policije i 1. Hrvatskog gardijskog Zdruga. Za izuzetan doprinos u obrani i oslobađanju RH bojnik Rudi Kolak odlikovan je najvišim vojnim odlikovanjima među kojima je i odlikovanje reda Nikole Šubića Zrinskog i medalja za iznimne pothvate. Zbog uspješnog vođenja i zapovijedanja postrojbama Hrvatske policije i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata promaknut je u čin bojnika HV.
Uz obitelj svečanosti su nazočili članovi MKVC i predstavnici mnogih drugih udruga iz Domovinskog rata, visoki državni i gradski dužnosnici, predstavnici društveno-političkih organizacija te visoki djelatni i umirovljeni časnici HV i policije.
Nakon posvete ploče s imenom ulice program se nastavio u sportskoj dvorani Dubrava na finalnoj večeri 8. memorijalno-humanitarnog malonogometnog turnira bojnik Rudi Kolak koji se organizira i odigrava već 8 godina zaredom u čast i slavu svih poginulih i preminulih branitelja gradskih četvrti Dubrava i Sesvete. Uz finale i borbu za 3. i 4. mjesto revijalnu utakmicu odigrale su malonogometne ekipe „Tigrovi“ i 1. Hrvatski redarstvenik.
Kao i svake godine, zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima, na finalnoj večeri se organizirala i bogata tombola sa vrijednim nagradama. Dio prikupljenih sredstava od uplate sponzora i prodaje ulaznica uplaćen je u humanitarne svrhe i to za pomoć u liječenju devetogodišnjeg dječaka Nike Kneževića.

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top