logo portal banner

AKTIVNOSTI

Malonogometni turnir za malog Lea `08.

2008 09 07 zagreb malonogometni turnir viky 116
 
MK Veterani su se okupili oko 9 sati na Pešćenici, na igralištu osnovne škole Fran Krsto Frankopan u Ivanićgradskoj ulici, kako bi podržali humanitarnu akciju za pomoć petogodišnjem Leu Vadasu, koja se odvijala kroz 3. memorijalni malonogometi turnir „Tihomir Jurički“.
Unazad dvije godine, prijatelji Tihomira Juričkog, koji je u svojoj 25. godini preminuo od melanoma metastazis (tumor na mozgu), svake godine organiziraju memorijalni malonogometni turnir za svoga prijatelja, ne bi li mu na taj način odali počast, te pomogli ne kome kome je pomoć najpotrebnija.
Ove godine je majka pokojnog Tihomira Juričkog, gospođa Ana, saznala za slučaj malog Lea Vadasa, iz Osijeka. Petogodišnji dječak boluje od osteosarkoma (tumor kostiju), podvrgnut je kemoterapijama, međutim prijeti mu amputacija noge. Kako bi se to pokušalo spriječiti, postoji mogućnost da se mali Leo podvrgne operaciji na kojoj bi mu se ugradila proteza za kosti. Pošto operaciju nije moguće obaviti na području Republike Hrvatske, Leovi roditelji prisiljeni su otići u Beč, što podrazumijeva velike troškove za obitelj koju je snašla ovakva tragedija. Sama operacija košta otprilike oko 40.000,00 eura, što sami roditelji ne mogu platiti, a HZZO ne plaća troškove operacija izvan granica Republike Hrvatske. Uhvaćeni u koštac s kobnom sudbinom koja ih je zadesila, roditelji mole sve ljude dobre volje i topla srca da pomognu malom Leu, te mu omoguće bezbrižno djetinjstvo i normalan život. Svi koji mogu i žele pomoći malom Leu, mogu to učiniti na način da uplate osobnu  novčanu donaciju na Leov žiro račun, koji je otvoren kod Privredne banke Zagreb, na broj: 2340009-3102654962, a za bilo kakve informacije vezane za pripomoć, možete se obratiti Leovoj majci, hrabroj gospođi Kristini, na broj mobitel 099/506-9047. MK Veterani su svoj doprinos dali na način da su, kao i svaki od prijavljenih 8 klubova, dali kotizaciju od 350 kn za sudjelovanje na turniru, a  uplata ide direktno na račun malog Lea Vadasa. Također, sav novac prikupljen od prodaje jela i pića, simboličnih cijena, uplatit će se na račun tog hrabrog petogodišnjaka.
Sami humanitarni malonogometni turnir započeo je nešto poslije 11 sati, minutom šutnje za preminulog BBB Tihomira Juričkog.
MK Veterani otvorili su početak turnira kratkom malonogometnom utakmicom, i to na način da smo od naših članova sastavili dva tima - muškarci protiv žena, i igrali jedni protiv drugih. .Nakon odigrane utakmice, zasluženo smo se sjeli i nastavili uživati u prekrasnom i toplom danu, te ostatku turnira, prateći utakmice ostalih prijavljenih klubova. Članovi MK Veterani će se uvijek rado odazvati i sudjelovati u akcijama humanitarnog karaktera.
Zahvaljujemo se organizatoru na odlično odrađenoj i hvalevrijednoj humanitarnoj akciji, te malom Leu Vadasu želimo brz i uspješan oporavak.
 {imageshow sl=153 sc=1 /}
{youtubejw}fv6D36u-1C8{/youtubejw}
2008.09.07. - MK Veterani - Zagreb - Malonogometni turnir za malog Lea - Najava
 
07.09.2008. održati će se humanitarni malonogometni turnir s početkom u 09.00 sati u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Ivanićgradskoj ulici na Pešćenici. Ovaj turnir odražava se drugu godinu za redom povodom smrti BBB Tihomira Jurićki, koji je preminuo od melanoma metastazis u 25. godini života. Cilj ovog turnira u malom nogometu je pomoć djeci koja su oboljela od malignih bolesti. Tako se ovaj drugi po redu malonogometni turnir održava u svrhu prikupljanja sredstava pomoći malom Leu koji je obolio od osteosarkoma, a ima svega pet godina. Leo je iz Osijeka, a liječi se u Zagrebu na onkološkom odjelu Zajčeve bolnice.
Do sada se za sudjelovanje u malonogometnom turniru uz mnogo muških klubova javilo i nekoliko ženskih nogometnih klubova. Kotizacija (učestvovanje) po momčadi iznosi 350 kn. Bilo bi nam zadovoljstvo kada bi se što više ljudi okupljenih u timove odazvalo na ovu humanitarnu akciju. (Klek)
World tražilica