logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Cesta sjećanja `12.

2012 05 12 bleiburg morena

 
U ime MK Veterani - Croatia zahvaljujem se svim bikerima iz Hrvatske, BiH i Austrije, sudionicima petog (5.) moto maratona „Cesta sjećanja“, pod sloganom “Za sve one koji su na putu pali, za one koji su za nas život dali” koji su se i ove godine priključili na 67. obilježavanju bleiburške tragedije i Križnog puta u Bleiburgu.

Zahvaljujemo se i MK Risen Riders iz Jakovlja koji su bili spremni prihvatiti dan ranije na svoj moto pary, bikere koji dolaze iz istočne i južne Hrvatske. Kako je bilo najavljivano loše vrijeme, očito je to najveći razlog što je zanemarivi broj bikera došlo iz tih krajeva. Nadamo se da će slijedeće godine biti bolje i isto tako proširiti informaciju na ovo mogućnost smještaja i povratka na party.

 
Moto maraton Zagreb - Bleiburg

Zahvaljujemo slovenskom i austrijskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj, kao i hrvatskom veleposlanstvu u Republici Sloveniji i Austriji na izuzetno dobroj suradnji tijekom pripreme i provedbe moto-maratona.
Posebno zahvaljujemo Počasnom bleiburškom vodu na organizaciji prihvata motorista sudionika maratona na Bleiburškom polju.
Na kraju posebna zahvala našim članovima Dači, Zlayi iz Klagenfurta i njihovim prijateljima na domaćinstvu i nezaboravnom druženju u Klagenfurtu nakon Bleiburga. Kao i prošle godine i ove godine donator ove akcije je Poglavarstvo Grada Zagreba.
Vidimo se dogodine. (Klek)

Povratak iz Klagenfurta u Zagreb


POKROVITELJ:
logo grad zagrebProjekt je dijelom financiran od grada Zagreba


 

2012.05.12. - 5. Moto maraton “Cesta sjećanja” (Memory route) Zagreb - Bleiburg - Najava

MK Veterani - Croatia organizira 5. moto maraton pod nazivom "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg, 12. svibnja 2012. godine na 67. obljetnicu komemoracije Bleiburškim žrtvama.

Organiziran je prihvat i smještaj dan ranije (11.05.2012. godine) bikera iz udaljenih krajeva RH i BiH na moto party kod MK Risen Riders u Jakovlju. Kontakt je: Davor mob: 0958010379, 098795222

PLAN PUTOVANJA

  • 05.30 sati - Polazak iz Zagreba smjerom Motel Plitvice d.o.o. (Lučko bb) na zagrebačkoj obilaznici
  • 06.00 sati - Zabok (na raskrižju puteva Zabok - Hum Zabočki - Grdenci - Krapina)
  • 07.45 sati - Macelj - granični prijelaz
  • 08.00 sati - Prolazak kroz Slovenski graničn prelaza (prvo parkiralište iza graničnog prelaza).
  • 09.15 sati - Polazak sa BP AGIP u Miklavž na Dravskem polju  kod Maribora  - Dravograd - Lavamond
  • 11.00 sati - Polazak iz Oberdorfa  - Bleiburg

Oni koji se žele naknadno priključiti moto defileu mogu to učiniti:

Ugostitelji na bleiburškom polju svake godine osiguraju prehranu i piće. Cijena jednog obroka s pićem kreće se oko 8 Eura.
Povratak po izboru.
Sa sobom ponijeti Putovnicu, prometnu dozvolu (tehnički ispravan, registriran, osiguran motor, zeleni karton) i vozačku dozvolu. 

Program komemoracije:
- 10:00 odlazak pješke od mjesta parkiranja autobusa kod spomenika do groblja u selu Unterloibach - prema osobnoj želji
- 11:00 molitva (odrješenje) kod hrvatskog groba na groblju u Unterloibachu
- 11:20 polazak procesije od groba prema mjestu održavanja središnjeg dijela komemoracije kod spomenika
- 12:00 središnji dio komemoracije: pozdravni govori, molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi, Sveta misa i polaganje vijenaca

World tražilica