logo portal banner

AKTIVNOSTI

SOS Dječje selo Lekenik - Svijet najljepših bajki i priča oživio

logo sos djecje selo hrvatskaOvog vikenda SOS Dječje selo Lekenik postalo je pozornica na kojoj su oživjeli likovi iz brojnih bajki i priča, a pri tome su djeci pomogle osobe iz javnog života. Od podneva u subotu pa sve do podneva u nedjelju neprekidno su čitane bajke, a osim prisutnih, čitali su ih i brojni gosti iz inozemstva putem video linka. Ova književna manifestacija Milenijsko čitanje bajki postala je tradicionalna te okuplja više od 500 čitača.
Tijekom subote i nedjelje, dvadeset i četiri sata brojni čitači, djeca i odrasli iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta  čitali su najljepše priče na raznim stranim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju barijere jezika te da zbližavaju svu djecu, ali i odrasle, diljem svijeta .
MILENIJSKOM ČITANJU BAJKI prisustvovalo je gotovo pet stotina čitača, djece i odraslih, a ove godine, video putem manifestaciji su se pridružili i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnog, kulturnog, sportskog i političkog života, te su zajedno s djecom, čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze. Između ostalih u Lekenik su navratili predstavnici Moto kluba Veterani - Zagreb i Udruge „Zavjet“, predstavnici Zabavne škola nogometa za djecu Zagreb,  Osnovne škole BRESTJE - Sesvete, Židovske osnovne škole Zagreb, članovi Tropik Tranzit Teatra iz Zenice -BiH, predstavnici filmskog studija MAYDI Zagreb s redateljem Silviom Petranovićem, predstavnici glazbenog studija BRATOŠ Zagreb, kompozitor Ranko Boban, manager Vladimir Mihaljek-Miha, glazbenik Seid Memić-Vajta, reper Dalibor Bartulović-Shorty, udruženje Kvadrat kulture Vinkovci i mnogi drugi.
Prijatelji sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slali su svoje zvučne i video uratke pa su tako, uživo putem interneta, MILJENIJSKOM ČITANJU BAJKI prisustvovali i „gosti“ iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i daleke Kine.
SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete željno je ljubavi, pažnje i prihvaćanja, a već osamnaestu godinu SOS Dječje selo to im uspješno i pruža. Udruga je aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece. Brine za 240 djece i mladih u SOS Dječjim selima Lekenik, Ladimirevci i pet SOS Zajednica mladih. Klek
 
Iz medija:

 

World tražilica