logo portal banner

AKTIVNOSTI

Karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ `11.

2011 11 18 12 karavana 
 
Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara pod nazivom "Vukovar - Hrabri ljudi", Moto klub Korkyra riders iz Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i Moto klubovima iz cijele Hrvatske organizirao je vožnju motorima od Prevlake (14.11.2010.) do Vukovara (18.11.2010.).
 
Na ovoj karavani iz ZMKVC uključili su se od samog početka: Ivica Grbešić - Žiža, Goran Lončar, Dušan Šiljeg, Marijana Šiljeg, Dalibor Prikaski - Dado, Ratko Dragović - Klek, Violeta Dragović - Viky, Ivica Barbarić - Barba i Nikolna Barbarić - Nina, Mladen Šterc - Šterc i Josip Pintarić - Joža. U Zagrebu su se priključili Snježana Ljubić - Kača, Robert Ljubić - Robi, Nenad Kvaternik - Kvaternik, Morena Kvaternik, Siniša Horvatić - Bagzy2. U Petrinji su nam se priključili članovi Joso Tičak, Marijan Škornjak i još jedna član. U Kutini priključio su nam se Nenad Cvitković - Cvita. U Slavonskom Brodu priključiki su nam se Krunoslav Blatančić - Bili i Martina Bošnjak - Marty. U Vukovaru su nam se priključili Darko Živković - Dačo, Zlatko Filipović - Zlaja i Adem Golać - Atac, Kolarić Kristijan - Kiki, Vitomir Oršolić - Vito, Marko Knežević - Cane, Božica Filipović, Željko Horvatić - Joe.
 
 
 

2011.11.12. - Metković

Veterani iz Zagreba, Siska i Rijeke dana 12.11.2011. godine priključili su se članovima MK Veterani - Metković u obilježavanju 20 obljetnice ustrojavanja 116. brigade HV polaganjem vijenaca za poginule branitelje kod Središnjeg križa na Groblju Sv. Ivana i svečanoj akademiji u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.
Nakon obilježavanja veterani iz Metkovića su kod Brke u Opuzenu organizirali ručak uz opuzenske specijalitete.
Nakon kratkog odmora provozali su nas u legendarnoj neretvanskoj lađi.
Nakon toga odveli su nas na Forticu iznad Opuzena gdje smo mogli na jednom mjestu vidjeti cijelu neretljansku dolinu i ušće.
Potom smo posjetili obitelj poginulog branitelja Marijana Mustapića iz Lovorja. Marijan je poginuo 22.03.1992. godine. Kod spomenika smo zapalili svijeću, pomoli se i porazgovarali sa majkom pokojnog Marijana.
Nakon toga svratili smo u arheološki muzej Narona po istoimenom najvažnijem antičkom gradu Naron na istočnoj obali Jadranu (4 Stoljeće Prije Krista) u mjestu Vid kod Metkovića.
Potom odlazimo do Tihomira Jurkovića - Lile na nastavak druženja uz večeru i dobrog domaćeg pića i domaćih specijaliteta.

2011.11.13. - Ston - Prevlaka - Kupari

Prijepodne okupili smo se na obimom doručku kod Brke u Opuzenu, okupili se, pozdravili domaćine i zahvalili se na odličnom prijemu i brizi o onima koji putuju prema Prevlaki pa prema Vukovaru.
U 11 sati krenuli smo prema Stonu, da bi se spojili sa Đanijem i njegovom ekipom iz Moto kluba Korkyra riders iz Korčule. U dogovoreno vrijeme stigao je Đani uz malo stanku produžili smo put Župe dubrovačke.
U Župi dubrovačkoj su nas dočekali domaćini iz MK Nomadi. Isto tako nakon male stanke produžili smo do najjužnijeg dijela RH do Prevlake. Na Prevlaci nas je svećenik blagoslovio i zaželio nam sretnu i sigurnu vožnju. Nakon toga vratili smo se u Kupare.
U Župi dubrovačkoj smo večerali i spremali se za sutrašnji put prema Vukovaru.
Nakon što smo večerali i smjestili se u dvoranu gdje ćemo prespavati odvezli smo se do Dubrovnika kako bi malo prošetali Stradunom i dogovorili se za cijelu vožnju veterana. Po povratku sa Straduna sa jednog motora nepoznati počinitelj otuđio je hrvatski stijeg sa cijelim nosačem.  Prije mjesec i pol dana taj stijeg je prošao na motoru od Udbine do Den Haaga i natrag, a skinuta je sa motora čiji vlasnik ima velike zasluge u vojnim operacijama u deblokadi Dubrovnika i oslobađanju Cavtata i Konavala. Nadamo se da će taj stijeg poslužiti kao trofej i da neće završiti na neprikladnom mjestu.

2011.11.14. - Kupari - Ploče - Makarska - Trilj - Knin

Bistrina

Došao je dan polaska. Najprije smo posjetili spomenik hrvatskim braniteljima na Bezimenom visu iznad Bistrine.
Vozili smo od Župe dubrovačke prema Trpnju na poluotok Pelješac. Organizator je ove godine želio izbjegnuti nužan prolazak kroz BIH. Na Trpnju smo se ukrcali na trajekt Vladimir Nazor koji nas je odvezao do Ploča. 

Ploče

U Pločama dočekao nas je predsjednik MK - AMK Racing team Ploče Josip Barbir - Josso sa svojim članovima. Na Obali Hrvatskih branitelja dočeka nas je još jedna nova skupina bikera koja će nam se priključiti isto tako hrana i piće. Nakon blagoslova i okrijepe formirala se kolone i krenula magistralom prema Makarskoj.  

Makarska

U Makarskoj nas je dočekala ekipa iz MK Sveti Jura i odvezla do svojih klupskih prostorija. I na tom mjestu nas je dočekala okrjepa i hrana. Nakon kratkog zadržavanja i druženja nastavili smo prema Trilju.

Trilj

Na prevoju kod Gornjih Brela priključili su nam se članovi MK Omiški gusari.
U Trilju su nam dobrodošlicu priredili uz odličnu hranu članovi MK Noćni jahaći na čelu sa predsjednikom kluba Tončijem Odrljinimom - Bilim.

Knin

U noćnim satima uputili smo se do Knina.
U Kninu smo se okupili na središnjem Trgu hrvatskih branitelja, gdje nas je dočekala gradonačelnica Josipa Rimac i dogradonačelnik Tomislav Vrdoljak te domaćini iz MK Stormriders. Nakon kratkog druženja na središnjem trgu produžili smo na večeru i na odmor u vojarnu.

2011.11.15. - Škabrnja - Gračac - Udbina- Plitvice - Slunj - Turanj

Škabrnja

Rano ujutro produžili smo prema Šabrnji. U Šabrnji dočekali su nas predstavnici lokalne zajednice i zapovjednik bataljuna iz Škabranje koji nam je nakon palenje svijeća u kratkih crtama ispričao događanja u Škabrnji za vrijeme Domovinskog rata. U općinskim prostorijama organizirali su nam okrjepu. Isto tako u Škabrnji priključili su nam se novi sudionici karavane.   

Gračac

Iz sunčane i tople Škabrnje uputili smo se prema Gračacu, gdje nas je čekao ručak u organizaciji lokalnog MK Poskoci.

Udbina

Karavana je nakon ručka nastavila prema središnjoj Hrvatskoj. Slijedeće stajanje je bilo u Udbini kod Crkve hrvatskih mučenika. Na tom mjestu dočekao ih je župnik Fra. Nediljko Knezović. Fra Knezović je blagoslovio karavanu i u kratko izložio ideju o izgradnji Crkve hrvatskih mučenika i Zida sjećanja i boli.  

Plitvice

Slijedeće stajanje bilo je na Plitvicama kod spomenika prvom preminulom branitelji Josipu Joviću.
Nakon palenja svijeća produžili smo prema Slunju.

Slunj

U Slunju su nas dočekali sendviči i okrepa. Nakon kratkog zadržavanja produžili smo do Turnja.

Turanj

Oko 18 sati kolona je stigla do Turnja kod muzeja Domovinskog rata.
Na tom mjestu smo se kratko zadržali.
MK Veterani - Zagreb organizirali su svima učesnicima karavane slobodan ulaz na stadion u Zagrebu na nogometnu utakmicu Hrvatska - Turska. Veći dio učesnika karavane je bilo preumorno u uputilo se u vojarnu u Kamensku na odmor, a jedan manji dio je produžio za Zagreb na utakmicu.

2011.11.16. - Zagreb - Petrinja - Sisak - Kutina - Nova Gradiška - Požega

Zagreb

Rano prijepodne ekipa iz MK Veterani  Zagreb koji su su od početka sudionici karavane i novi koji se iz Zagreba  priključuju karavani zapalili su svijeće na Oltaru Domovine na Medvedgradu. Nakon toga su se spustili do Trga bana Josipa Jelačića gdje je predsjednik MK Veterani - Zagreba organizirao tople napitke i peciva.
Nakon toga preselili smo se  do pivnice Bikers Beer Factory.
Nakon kratke pauze produžili smo prema Petrinji.

Petrinja

U Petrinji smo na zapalili svijeću kod spomenika Hrvatskih branitelja.
Okrjepu je organizirao MK Veterani - Petrinja, a skupu se obratio dogradonačelnik i predsjednik gradske skupštine i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga iz Petrinje Darko Dumbović.
Nakon toga priključili su se novi sudionici i krenuli smo prema Sisku.

Sisak

U Sisku smo kod spomenika Hrvatskih branitelja zapalili svijeće, malo se odmorili i krenuli dalje.

Kutina

U Kutinu smo stigli prolazeći kroz gustu maglu i hladno vrijeme. U Kutini su nam članovi MK Vilenjaci pripremili ručak i okrjepu. Nakon ručka navukli smo kišne kabanice, jer se magla toliko spustila da je vidljivost bila vrlo slaba, a i počelo je biti sve hladnije i hladnije.

Nova Gradiška

Prošli smo do sada najhladniji i najteži dio puta. Magla se tek razvodnila oko Okučana. U Novoj Gradiški u središtu zapalili smo svijeće kod spomenika Hrvatskim braniteljima i malo se okrijepili i odmorili.

Požega

U Požegu smo stigli u večernjim satima. Članovi MK Indepndent su nam pripremili topao smještaj u vatrogasnom domu, večeru i sutradan doručak.


   

2011.11.17. - Slavonski Brod - Vinkovci - Nuštar - Osijek - Vukovar

Slavonski Brod

U Slavonskom Brodu prihvat je organizirao MK Brod na čelu sa dopredsjednikom Zlatko Blaževevecm - Abazom, Darkom Čušković - Bešom i Josipom Vukovićem - Dodom.
U Slavonskom Brodu dočekao nas je i gradonačelnik g. Duspara.
Zajedno smo zapalili svijeće kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima. Nakon toga smo otišli u stari grad na okrjepu.
Nakon toga produžili smo za Đakovu.

Đakovo

U Đakovu prihvat je organizirao MK Đakovu na čelu s njihovim predsjednikom Miroslavom Lasićem - Ćisom. Prihvat je bio ispred katedrale. Tijekom druženja delegacija je zapalila svijeću kod spomenika hrvatskim braniteljima u Đakovu.

Vinkovci

Nakon Đakova krenuli smo put Vinkovaca. U Vinkovcima dočekali su nas članovi iz MK Vinkovci od Šituma i Gilje na centralnom parku kod Velike crkve (Sv. Euzebija i Poliona). Pripremili su nam toplu okrepu i peciva. Skupu se i obratio gradonačelnik grada Vinkovca, hrvatski branitelj dr. med. Mladen Karlić.

Nuštar

Načelnik opčine Nuštar prof. Stipe Tomić Zbog izrazio je veliku želju da karavana prođemo i kroz Nuštar. U Nuštru skupu se obratio i načelnik općine Nuštar.

Osijek

U Osijeku smo svratili na benzinsku postaju gdje nam je pripremljena večera.  

Vukovar

Nakon Osijeka krenuli smo na Sv. Misu kod bolnice u Vukovaru. Vrlo kratko smo sudjelovali na Sv. Misi. Većina bikera posjetila je muzej opće bolnice Vukovar iz Domovinskog rata. Nakon toga smo večerali i smjestili se kako je tko snašao se od vojarne, do privatnog smještaja.


 

2011.11.18. - Vukovar - Kolona sjećanja

Sutradan smo se uključili u kolonu sjećanja koja se kretala od Opće bolnice u Vukovaru sve do Memorijalnog groblje žrtava iz Domovinskog rata. U koloni sjećanja bilo je daleko manje bikera nego su doputovali iz svih krajeva RH.
Nakon toga pokupili smo stvari i krenuli putem Orašja gdje smo ostali u prijateljskoj atmosferi sve do sutradan. U Subotu smo se uputili svojim domovima.
Hvala svim veteranima koji su sudjelovali u karavani i svima koji su na bilo koji način pomagali da se sudionici karavane što bolje osjećaju u karavani. Klek

    


 

2011.11.14. - Karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ - Najava

 
2011_11_18_vukovar_hrabri_ljudi
Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara pod nazivom "Vukovar - Hrabri ljudi", Moto klub Korkyra riders iz Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata iz cijele Hrvatske organizira vožnju motorima od Prevlake (14.11.2011.) do Vukovara (19.11.2011.).
 

logo_mk_korkyra_riders_korcula

 
Organizator je predvidio karavanu odvoziti u pet etapa (pet dana), a putem bi se organizirali ručkovi, večere i prenoćišta za sudionike karavane.
S obzirom na nepredvidivost vremena i događanja organizator je osigurao prateće kombije (logistiku).
Detalji i tijek moto maratona nalazi se na linku ...
Rasprava se nalazi na Forumu, a fotografije u Fotogaleriji.


Plan putovanja:

13.11.2011. g. (nedjelja)

  • 14.00 sati - Polazak karavane iz Smokvice prema Župi dubrovačkoj
  • 15.00 sati - Trajekt  Dominče - Orebić.
  • 16.30 sati - Ston(okrjepa, priključivanje novih sudionika).
  • 18.00 sati - Župa dubrovačka(večera noćenje).

14.11.2011. g. (ponedjeljak)

  • 07.00 sati - Doručak.
  • 07.30 sati - Polazak karavane na Prevlaku.
  • 08.30 sati - Blagoslov karavane na Prevlaci.
  • 09.00 sati - Polazak karavane s Prevlake.
  • 11.00 sati - Bistrina, Vjetreni mlin(paljenje svijeća).
  • 12.30 sati - Ploče, riva(okrjepa i priključivanja novih sudionika).
  • 14.30 sati - Trilj (ručak, priključivanje novih sudionika).
  • 15.15 sati - Polazak za Sinj, Vrlika(paljenje svijeća) ,dolazak u Knin.
  • 19.00 sati - Knin(večera, noćenje).

15.11.2011. g. (utorak)

  • 07.30 sati - Doručak.
  • 08.30 sati - Kninsko groblje(misa, paljenje svijeća).
  • 09.15 sati - Polazak karavane za Škabrnju.
  • 10.45 sati - Škabrnja (paljenje svijeća, okrjepa).
  • 12.30 sati - Gračac(ručak, priključivanje novih sudionika).
  • 13.00 sati - Udbina (Crkva hrvatskih mučenika - po dogovoru)
  • 13.30 sati - Polazak karavane za Korenicu i Plitvice.
  • 15.30 sati - Plitvice(paljenje svijeća Josipu Joviću).
  • 16.30 sati - Turanj (paljenje svijeća, priključivanje novih sudionika).
  • 17.15 sati - Polazak za Karlovac.
  • 18.00 sati - Karlovac (večera, noćenje).

16.11.2011. g. (srijeda)

  • 07.00 sati - Doručak.
  • 08.00 sati - Polazak karavane za Zagreb.
  • 09.30 sati - Medvedgrad(paljenje svijeća).
  • 10.30 sati - Prolazak karavane preko Trga Bana Jelačića.
  • 12.00 sati - Petrinja(paljenje svijeća, priključivanje novih sudionika).
  • 13.00 sati - Sisak(paljenje svijeća).
  • 14.15 sati - Kutina(okrjepa, paljenje svijeća).
  • 16.45 sati - Dolazaka karavane u Požegu.
  • 18.00 sati - Požega(večera, spavanje).

17.11.2011. g. (četvrtak)

  • 07.30 sati - Doručak.
  • 09.00 sati - Polazak karavane za Slavonski Brod.
  • 10.00 sati - Slavonski Brod(paljenje svijeća, okrjepa, priključivanje novih sudionika).
  • 11.30 sati - Polazak za Đakovo.
  • 12.15 sati - Đakovo(okrijepa, paljenje svijeća).
  • 13.00 sati - Polazak za Vinkovce i Osijek.
  • 14.30 sati - Osijek(paljenje svijeća,ručak, priključivanje novih sudionika).
  • 16.00 sati - Polazak za Vukovar.
  • 17.00 sati - Dolazak u Vukovar kraj hotela Dunav.
  • 19.00 sati - Bolnica Vukovar(paljenje svijeća).
  • 20.00 sati - Večera i zajedničko druženje.

18.11.2011. g. (petak)

  • 07.30 sati - Doručak
  • 08.45 sati - Polazak i sudjelovanje u Koloni sjećanja do vukovarskog groblja.
  • 12.30 sati - Ručak za sudionike
  • 14.00 sati - Odlazak na Ovčaru i postavljanje vijenaca.
  • 16.00 sati - Obilazak Veleprometa.
  • 18.00 sati - Večera i zajedničko druženje.

19.11.2011. g. (subota)

  • 07.30 sati - Doručak.
  • 09.00 sati - Pripreme i dogovor za polazak u Zagreb.
  • 19.00 sati - Zagreb(željeznički kolodvor - ukrcaj motora za Split).
{jcomments on}

World tražilica