logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obilazak do Đakova, Žepča, Johovca, Orašja, Brčkog i Lonje

2011 06 11 zepce johovac daco 105

Članovi MK Veterani - Zagreb i Posavina u standardnoj ekipi ovotjedno druženje isplanirali su okupljanjem na moto susretu u Đakovu u organizaciji MK Đakovo, 10.06.2011. godine. Party se organizirao kao i do sada na perivoju Strossmayerovog parka. Prostor i ekipa za druženje bila je na nivou. Na susretu smo, sukladno prijašnjem dogovoru, održali radni sastanak sa budućim nositeljima ustrojavanja MK Veterani na ovim prostorima. Na žalost, na susretu nismo mogli ostati do kraja jer su nas čekale druge obveze.

Rano ujutro, 11.06.2011. godine spakirali smo opremu i uputili se za Žepče. U Žepču smo najprije zapalili svijeću za poginule branitelje na spomen obilježju u središtu grada, zajedno sa ostalim  braniteljima iz Žepča, okolice i gostiju. Nakon toga priključili smo se na izborni sabor podružnice braniteljske udruge koja okuplja branitelje iz RH, BiH i dijaspore iz BiH. U Domu kulture okupilo se tristotinjak branitelja. Budući da nismo bili u dovoljnoj mjeri upućeni sa ulogom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu u BiH u Žepču, nakon ovog susreta bili smo detaljnije upućeni o aktivnostima i žrtvama kako bi opstali na ovom prostoru. Nakon izbornog sabora u kratkom druženju razgovarali smo i sa predsjednikom lokalnog moto kluba MK United, Kićom, koji nas je isto tako informirao o radu moto kluba i pozvao njihov partij početkom srpnja.
Nakon toga bili smo pozvani na druženje Posavljaka iz mjesta Johovac. Johovčani svake godine organiziraju obilježavanje u čast dvadeset dvojici hrvatskih branitelja koji su poginuli u raznim postrojbama za vrijeme Domovinskog rata i druženje protjeranih Johovčana, budući da je njihovo selo spaljeno i srušeno. Johovčani već godinama prakticiraju ovakvo druženje. Nakon ručka i puno ispijenih kava i kratkog odmora kod Radoševih uputili smo se za Orašje.
Nakon kratkog druženja sa veteranima iz Orašja uputili smo se u Boderište kod Brčkog na prvi moto party AMK Thunder. Nakon kratkog putovanja u predvečer stigli smo u Boderište. Na susretu smo sreli naše veterane iz Posavine i AMK Posavca. Kako je ovo bilo zadnje današnje putovanje na ovom mjestu ostali smo do kasno u ujutro sa već poznatim aktivnostima.
Drugi dan ujutro, nakon doručka u Orašju uputili smo se na poziv naših prijatelja iz obitelji Nekić iz Lonje na obilježavanje 200 godišnjice njihove župe i druženje na njihovu seljačko domaćinstvo „Ustilonja“. Na ovom mjestu planirali smo ostati do kasno poslije podne, jer smo imali poziv i obavezu biti na 2. Memorijalnom turniru u čast poginulih hrvatskih branitelja Nenada Babića, Roberta Močiljanina i Stjepana Bačuna u Sesvetama.
Međutim druženje se nije moglo prekinuti u Lonji, a i umor je bio sve jači, tako da smo ostali sve do rano ujutro 12.06.2001. godine.

{imageshow sl=126 sc=1 /}