logo portal banner

AKTIVNOSTI

Veterani u pohodu na Konjščinu

Subota je bila zanimljiv dan. Stoga smo odlučili posjetiti dva događaja u Konjščini u Hrvatskom Zagorju. Viteški turnir i 1. moto party MK White Horses - Konjščina.
Parkirali smo motore izvan ograđenog prostora u kome su se odigravale bitke, igre, zanati i život naroda iz kasnog srednjeg vijeka. Štandovi prepuni ponuda sa rukotvorinama, vitezovi, dvorske dame, u potpunosti su se uklopili u naš životni stil modernih vitezova na željeznim konjima.
Nakon odigrane bitke te rušenja zida hicem iz katapulta, krenuli smo na 1. moto party MK White Horses u neposrednoj blizini viteškog turnira. Već u poslijepodnevnim satima ondje se nalazilo preko dvije stotine motora, šatori na ogromnoj livadi, i zabava je počela. Dva benda zabavljali su motoriste do kasnih noćnih sati, pića i jela bilo je u izobilju, kao i motorističke vratolomije poput paljenja gume i dokazivanja svojih vozačkih umijeća. Neizostavan je bio i defile kome se na žalost nismo priključili jer smo imali pozivnicu vitezova na noćno gađanje vatrenim kuglama i završnu bitku, ne bi li se napokon osvojio plemićki kaštel. Na žalost, nismo bili u cjelokupnom sastavu, jer je dio Veterana otišao u posjet prijateljima na party u Osijek i Orašje.