logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2022 08 04 mm krajevima nasih predaka strikoman sime 116
 
Članovi Moto klub Veterani - Croatia (MKVC) sa velikim zanimanjem prate izgradnju, završetak i puštanje u promet „Pelješkog mosta“. Značaj „Pelješkog mosta“ za nas je nemjerljiv, jer povezivanje hrvatskog teritorija od presudnog je značaja za revitalizaciju gospodarstva odnosno života na tom području Hrvatske.
Članovi MKVC imaju dvije jake poveznice za izgradnju „Pelješkog mosta“. Prva poveznica je ta što je jedan dio članova ratovao na Južnom bojištu i vrlo dobro je upoznat sa stradanjima kako ljudskih života tako i materijalne baštine za vrijeme Domovinskog rata te kako je živjeti u Hrvatskoj gdje moraš dva puta prelaziti granicu, a pogotovo u ljetnim mjesecima kada su velike gužve.
Druga poveznica je ta što MKVC promovira kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu kroz moto turizam. Veliki broj bikera iz Hrvatske i Europe putuje južnom Hrvatskom i dalje do južne Europe. Nesmetani prijelaz preko „Pelješkog mosta“ sprječava čekanje i vožnje kroz gužvu do graničnog prijelaza te povećava sigurnost cestovnog prometa.
Temeljem toga, Izvršni odbor MKVC je na svojoj 7. sjednici održanoj 20.08.2021. godine odlučio da ćemo nakon izgradnje i puštanje u promet „Pelješkog mosta“ u 2022. godine, organizirati moto maraton pod nazivom „Krajevima naših predaka ’22.“, od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovara smjerom Bogdanovci - Nuštar - Vinkovci i dalje autocestom preko „Pelješkog mosta“ do Konavla, 04. i 05.08.2022. godine za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“.
Cilj moto maratona „Krajevima naših predaka ’22.“ je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata od veliko-srpske agresije te promoviranje moto turizma kao sigurne europske zemlje, lijepih cesta sa izrazito lijepom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom.
Ovaj projekt je od posebnog značaja za MKVC u 2022. godini, te stoga zamoljavam članove MKVC da svoje poslovne i privatne obaveze usklade kako bi mogli sudjelovati na ovom projektu.
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
 
Pelješki most i nova cesta za Dubrovnik
 
 
 Pelješki most i pristupne ceste - 3D vizualizacija
 
 
Pelješki most je spojen - Hrvatska je spojena!

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top