logo portal banner

Moto defile Jaši za braću `20.

2020 05 30 dan branitelja 
 
Na prijedlog hrvatskih branitelja Grada Zagreba Gradska skupština grada Zagreba je 15.03.2007. godine proglasila 30. svibnja Danom branitelja Grada Zagreba. Naš prijedlog, prijedlog hrvatskih branitelja Grada Zagreba, temeljio se na činjenici da se 30. svibnja obilježava i Dan Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske. Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja, koji su sebe nesebično i odvažno darivali Hrvatskoj i na taj način dali presudni doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Zahvalnicom Hrvatskog sabora hrvatskim braniteljima ostavljeno je u zavjet budućim sazivima Sabora i svim nositeljima izvršne vlasti da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebitu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibnja utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba, kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.
Povodom Dana branitelja Grada Zagreba zbog pandemije koronavirusa obilježavanja u vidu okupljanja hrvatskih branitelja nije bilo. Međutim, mi smo uz sigurnosne mjere okupljanja organizirali obilježavanje na način da smo se okupili u klupskim prostorijama u Sesvetama i organizirali moto defile ulicama grada Zagreba do Mirogoja gdje smo zapalili lampion na Zidu boli i grobu preminulog člana Podružnice 1. - Središnje Hrvatske.
 


Moto defile Jaši za braću `20. - Najava
 
2020 05 30 dan branitelja plakat 
 
 

Opis:

MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje s velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bajkere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i na taj način mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz Grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 30.05.2020. godine
  • 09.00 - 13.30 - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC (Zagrebačka 2, Sesvete - Zagreb)
  • 13.30 - 15.00 - Moto defile "Jaši za braću `19." (polaganje vijenca na Mirogoju i obilazak do ŠRC Seget)
  • 15.00 - 15.30 - Ručak  
  • 15.30 - 17.30 - Alka (sudjelovanje u igrama zajedno sa članovima HVIDR-e Grada Zagreba)
  • 18.00 -  podjela medalja i zajedničko druženje

Mjesto:

  • Zagrebačka 2, Sesvete (Zagreb)

Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 


 


 


 


 

 


 

 


 

 


 


 

World tražilica