logo portal banner

AKTIVNOSTI

Susret s obitelji pok. Mladena Rebrovića - Rebra

 
2017 10 20 petra 101
 
Dana 13.10.2017. godine oprostili smo se od iznenada preminulog člana MKVC Mladena Rebrovića - Rebra. Rebro se MKVC-u priključio početkom 2013. godine. Netom pred njegovo priključenje, u svibnju 2013. godine sudjelovali smo u otkrivanju križa na raskrižju Zvečaja i Gračanske ceste u župi sv. Mihaela u Gračanima u Zagrebu, prvom sakralnom obilježju u ovom dijelu grada Zagreba u zadnjih osamdesetak godina. Bijeli betonski križ potpuno dominira okolišem, a nosi spomen ploču koja zauvijek podsjećati na prolazak Svetog Oca Ivana Pavla II. ovom cestom na putu prema Mariji Bistrici 03.10.1998., u svom drugom posjetu Hrvatskoj, gdje je kardinala Alojzija Stepinca proglasio blaženim. Postolje za ovaj križ izradio je i donirao upravo član MKVC-a, Mladen Rebrović - Rebro.
Već tada je bilo jasno da se MKVC-u priključio biker, koji će se aktivno uključiti u rad kluba. Tako je i bilo. Kao redovan član, Rebro je sudjelovao u gotovo svim godišnjim projektima MKVC-a i ostvarivao preko stotinjak volonterskih sati na godinu u MKVC-u. Za požrtvovan rad u MKVC-u Rebro je primio zahvalnicu, a sljedeće je godine trebao primiti i povelju MKVC-a za pet godina neprekidnog članstva i doprinosa radu MKVC-a.
 
2017 10 20 petra rebro zahvalnica

Rebro će nedostajati MKVC-u, potovo pojedinim članovima iz Podružnice 1. - Središnja Hrvatska s kojima je intenzivno i privatno prijateljevao.
MKVC ima obvezu njegovati sjećanje na svoje preminule članove i to će činiti i u budućnosti.
O privatnom životu Rebra nismo puno znali, barem ne mi iz vodstva MKVC. Pomaganjem u organizaciji njegovog posljednjeg ispraćaja upoznali smo njegovu obitelj, kći Petru udanu Tikvić, Petrinog supruga Ivana, Rebrovu unuku Gabrijelu te brata Krešimira, oca Borisa i majku Biserku. U znak zahvalnosti kći Petra imala je potrebu upoznati i zahvaliti za pomoć oko organizacije posljednjeg ispraćaja članovima MKVC-a. Susret se dogodio 20.10.2017. godine u klupskim prostorijama MKVC-a u Zagrebu. Na žalost, velika većina članova nije bila u mogućnosti družiti se s Petrom, no na one koji su bili poseban dojam ostavila je Rebrova unuka Gabrijela.
 
2017 10 20 petra 104
 
2017 10 20 petra 102
 
2017 10 20 petra 103

Nadamo se da ovo neće biti zadnji susret s Rebrovom obitelji. MKVC se obavezuje da će na svoja prigodna okupljanja redovno zvati užu obitelj pok. Rebra.
 
Zahvaljujemo ti što si dio svoje ljubavi i vremena
ugradio u mozaik dobrote MKVC.
 
DOK IMAMO VREMENA
ČINIMO DOBRO SVIMA
(Gal. 6,10)
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek

 
World tražilica