logo portal banner

Željko Tošić - Pajo (24.03.1966. - 12.09.2017.)

2017 09 12 tosic zeljko pajo
Paja, kako smo ga svi zvali, ostavio je neizbrisiv trag u našim životima dok je bio zapovjednik pješačke satnije u 1. bojni 1. gardijske brigade „Tigrovi“ tijekom 1991. godine. Njegova hrabrost i vojničko umijeće bili su iznad svake pohvale tijekom Domovinskog rata, gdje je obnašao različite zapovjedne dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske.
Nakon završetka Domovinskog rata, Pajo se vratio svojoj rodnoj grudi, u selo Razvođe, općina Oklaj. No, Oklaj je bio pod okupacijom, pa je Pajo morao iznova graditi svoj život. S obitelji koju je osnovao nakon povratka, hrabro je krenuo u obnovu svog zavičaja.
Pajo je odlučio otvoriti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) i izgradio je impozantno mjesto gdje su posjetitelji mogli uživati u domaćoj hrani i piću. Godinama je marljivo radio na imanju, gradeći OPG koji je postao omiljeno odredište mnogih gostiju. Redovito je okupljao iste goste, ali i svoje bivše suborce, jednom godišnje tijekom ljeta, kako bi se prisjetili starih vremena i zajedničkih borbi.
Pajo se priključio Moto klubu Veterani - Croatia nakon prvog moto defilea Ponos ratnih veterana kroz ulice grada Knina. Tijekom godina, sudjelovao je u projektima 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC koliko mu je vrijeme dopuštalo, uz sve obveze koje je imao na OPG-u. Bio je član s velikim planovima, razmišljao je o promjeni motora kako bi još više sudjelovao u klupskim projektima.
Pajo je bio pravi heroj Domovinskog rata, rođeni vođa i poštivani zapovjednik. U Moto klubu Veterani - Croatia, sklapao je trajna prijateljstva koja su ostala s nama i nakon njegovog iznenadnog odlaska. Govorio nam je o svojim velikim planovima vezanim uz OPG, ali nažalost, ti planovi ostali su nedosanjani.
Sada, u trenucima tuge, izražavamo iskrenu sućut obitelji Paje. No, obveza je svih nas da ga ne zaboravimo, da čuvamo uspomenu na hrabrog vojnika, predanog prijatelja i vođu koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima. Pajo će živjeti u našim sjećanjima i pričama o hrabrosti koju je pokazao, o ljubavi prema svojoj obitelji i predanosti zavičaju koji je hrabro obnavljao.
Počivaj u miru, dragi Pajo.
 
"Za sve one koji su na putu pali, za one koji su za nas život dali"
Rođen: 24.03.1966. godine u Drniš
Domovinski rat: Imao je čin satnika, bio je pripadnik Jedinice za posebne namjene Rakitje, 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Izvidničko-diverzantske satnije GS OS RH.
Učlanjen u MKVC: 06.05.2009. godine u 4. Podružnicu - Južna Hrvatska
Preminuo: 12.09.2017. godine u 51. godini života
Mjesto ukopa: Mjesno groblje Gospa Čatrnjska Lukar (Promina). 
 
World tražilica