logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 1
 
Jedna od zadaća MKVC i Hrvatskih branitelja motorista iz Karlovcaje je očuvanje sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata. Tom misijom,osim druženja i uspostavljanja zajedničke klubske suradnje prestavnik HBM iz Karlovca, Rajko Malić posjetio je Slavoniju i Baranju. Cilj je bio, osim druženja, zajednički obilazak Spomen obilježja poginulih i mučki ubijenih Hrvatskih branitelja i civila na području Slavonije.
 
Masovna grobnica Ovčara
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 2
 
 
Početak obilaska bio je posjet Iloku, odakle je i krenuo obilazak Slavonije i Baranje. Prvo stajanje i odavanje počasti svim poginulima za slobodu Hrvatske bilo je na masovnoj grobnici Ovčara i te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su zapaljene svijeće te na taj način odana počast svim poginulim i nestalim braniteljima.
 
Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Vukovar
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 3
 
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 4
 
Nakon obilaska Vukovara, Ovčare i Memorijalnog groblja, upaljene su svijeće ispred zida u Borovo Commercu također za sve poginule, nestale hrvatske branitelje i civile u domovinskom ratu.
 
Spomen obilježje Borovo Commerc, Vukovar
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 5
 
Za sami kraj obilaska ostavljen je Edut koji je poznat po srednjovjekovnoj utvrdi, čiji se ostaci izdižu na uzvišenju iznad Dunava. Nakon Erduta, upaljene su svijeće u Svetištu od Gospe od Utočišta u Aljmašu.
 
Srednjovjekovna utvrda, Erdut
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 6
 
 
Svetište Gospe od Utočišta, Aljmaš
2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 7   2017 08 22 posjet hbm karlovac slavoniji 8

POVEZANI ČLANCI

Croatian English French Italian
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top