logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 04 28 tribina kroz logore do slobode veleuciliste u pozegi 7
 
Tribina "kroz logore do Slobode" održana je 28.travnja 2017.godine u nazočnosti predstavnika Požeško-slavonske županije, župana Alojza Tomaševića i Ferdinanda Trohe, požeške Udruge dragovoljaca i veterana Krešimira Pavelića, izaslanika Ministra branitelja Joze Katića, predstavnika braniteljskih udruga Vukovara Franje Šoljića i Predraga Mišića, predstavnika Udruge specijalne policije Orao iz Osijeka MireBatrneka i Gorana Čelana, predstavnika PU Požeško-slavonske, Hrvatske vojske, studenata požeškog Veleučilišta i dekana Dinka Zime.
 
2017 04 28 tribina kroz logore do slobode veleuciliste u pozegi 2
 
Svoja potresna sjećanja na dane provedene u zarobljeničkim logorima iznijeli su bivši logoraši Predrag Mišić - Peđa iz Vukovara te  Zvonko Jurišić i Željko Makarun iz Požege, a o njihovom psihofizičkom stanju, PTSP-u i povratku u civilni život govorio je prof.dr.sc. Mladen Lončar, djelatnik Nacionalnog centra za psihoterapiju KBC Zagreb.
 
2017 04 28 tribina kroz logore do slobode veleuciliste u pozegi 4
 
2017 04 28 tribina kroz logore do slobode veleuciliste u pozegi 5
 
Zlatko Bučević,zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka govorio je o postupanju ŽDO u predmetima ratnih zločin, posebno u ratnom zločinu logore te u nastavku Tribine odgovarao na pitanja studenata i ostalih sudionika Tribine
 
2017 04 28 tribina kroz logore do slobode veleuciliste u pozegi 6
 
Tomislav Farkaš, djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave Osječko-baranjska, Sektora krim policije, Službe općeg kriminaliteta, odjela za ratni zločin govorio na temu logora i to o zakonskim odredbama SFRJ I RH; pregled shvaćanja situacije kako bi se lakše shvatio pojam „Ratni zločin“ te statistiku o nestalima, dinamika činjenja zločina na ovim područjima sa kratkim opisom pojedinih zbivanja, načinu izvršenja ratnih zločina na temelju priče iz prakse, podaci o zatvaranju i zlostavljanju civilnog stanovništva, i na kraju naglasak na problematiku još uvijek nestalih i posljedica ratnih zbivanja proizašlih iz ratnog zločina. (B.Vrselja)
 

Tribina "kroz logore do Slobode" na Veleučilištu u Požegi

Udruga veterana i pripadnika 3. BRG  „Kune“ i Mk Veterani Croatia  organiziraju 4. tribinu na temu "kroz logore do Slobode".  Predavači su djelatnici državnih institucija koje su usko vezane uz sam proces ratnog zločina koji se dogodio na teritoriju Republike Hrvatske i branitelji koji su tijekom Domovinskog rata prošli pakao srpskih koncentracijskih logora te će iz prve ruke pričati o vremenu provedenom u istima.

2017 04 28 tribina kroz logore do slobode pozega 2

 

U tribini sudjeluju:
  • Branitelji i bivši logoraši Domovinskog rata – iznose živo svjedočenje za vrijeme stradavanja i zatočeništva te o provedenom vremenu i torturama u Srpskim konc. logorima
  • Tomislav Farkaš - djelatnik za ratni zločin MUP-a PU Osječko-baranjske - koji će održati kratko predavanje na tu temu te ulogu MUP- a vezano uz istragu istih .
  • Zlatko Bučević - djelatnik  Županijskog državnog odvjetništva Osijek - postupanje ŽDO u predmetima ratnih zločina, posebno u ratnom zločinu logora
  • Prof.dr.sc Mladen Lončar- načelnik Sektora za savjetodavnu, zdravstvenu i psihosocijalnu pomoć - koji će govoriti o psihofizičkom stanju zatočenih u logorima, povratak „logoraša“ u civilni život te posljedica bolesti PTSP na obitelj i okolinu.
Cilj tribine je educirati studente o bitnim događanjima u Domovinskom ratu, psihofizičkom stanju zatočenih i sudskim procesima vezanim uz sam ratni zločin od ljudi koji su direktno sudjelovali u istome od samih početaka te ujedno širiti istinu o Domovinskom ratu kako se ista nikada ne bi zaboravila.

POVEZANI ČLANCI

Croatian English French Italian
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top