logo portal banner

AKTIVNOSTI

Motociklisti se vraćaju na ceste `17.

2017 02 27 motociklisti se vracaju 17
 
Iako proljeće kalendarski još nije počelo, vrijeme se već naveliko smiješi nama motociklistima, koji se polako budimo iz produženog zimskog sna. Dolaskom lijepog vremena povećava se i broj motociklista na cestama te Vas ovim putem molimo, kao jedni od sudionika u prometu, za pojačani oprez.
Svake godine s početkom lijepog vremena i moto sezone MKVC upozorava svoje članove i druge vozače sudionike u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sve u cilju sigurnosti svih sudionika u prometu.
Naime, najviše nesreća događa se početkom sezone jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na nas motoriste, koji nismo zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s vozačima motocikala koji neoprezno ulaze u prve kilometre na početku kalendarske godine. Naime, čak i najiskusniji vozači trebaju neko vrijeme da se ponovno naviknu na vožnju motorom ili mopedom.
Također bismo htjeli upozoriti članove MKVC da prije prve vožnje provjere tehničku ispravnost motora, a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.
Stoga članovi Moto klub Veterani - Croatia, MOLE sve sudionike u prometu za oprez, JER I MI SMO SUDIONICI U PROMETU, a svaka vaša i najmanja pogreška može za nas biti kobna.
 
MKVC
predsjednik Ratko Dragović - Klek
World tražilica