logo portal banner

AKTIVNOSTI

Župnik župe sv. Nikola u Udbini

2017 02 02 zupnik zupe sv nikola udbina
 
Moto vikar MKVC fra Nediljko Knezović bio je do 2012. godine župnik u župi sv. Nikola u Udbini. Njegovo mjesto 26. rujna 2012. godine preuzeo je mons. Tomislav Rogić, do tada župnik i dekan župe svetoga Križa u Ogulinu. Dana 03. lipnja 2015. godine papinski nuncij u Zagrebu imenovao je mons. Tomislava Rogića za šibenskog biskupa i nasljednika biskupa Ante Ivasa.
Dana 01. srpnja 2016. godine novi župnik župe sv. Nikola u Udbini i sv. Juraj u Podlapači postao je najmlađi župnik u Gospićko-senjskoj biskupiji koji je do tada obnašao službu kapelana i orguljaša u gospićkoj katedrali te povjerenika za mlade u Gospićko-senjskoj biskupiji vlč. Josip Šimatović porijeklom iz otočkih Vivoza. Preuzimanjem župa u Udbini i Podlapači te uz ravnateljstvo svetištem na Udbini i dalje će obnašati službu povjerenika za mlade.
Prilikom obilježavanja Dana hrvatskih mučenika prošle godine na Udbini, zbog velikih obaveza vlč. Josipa u samoj organizaciji obilježavanja, nisam imao priliku osobno ga upoznati i u ime MKVC porazgovarati o našem angažmanu u dosadašnjim obilježavanjima Dana hrvatskih mučenika.
Stoga sam dana 02. veljače 2017. godine posjetio vlč. Josipa u Udbini te ga upoznao s našim aktivnostima prilikom obilježavanja Dana hrvatskih mučenika na Udbini koje traju od 2007. godine.
Naše aktivnosti će se i dalje odvijati kao i do sada, u duhu organizacije prijašnjih župnika župe sv. Nikola u Udbini od fra Nediljka Knezovića do današnjeg biskupa Tomislava Rogića.
U ime MKVC zaželio sam mu puno sreće u daljnjoj službi.
World tražilica