logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2016 11 18 vukovar

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., članovi MKVC posjetili su 17. studenog Osijek, Dalj, Borovo i Vukovar u kojima se nalaze spomen obilježja, kako bi odali počast svim poginulim i mučki ubijenim braniteljima i civilima.
Naime, jedan dio članova MKVC priključuje se tradicionalno karavani „Prevlaka - Vukovar“ dok drugi dio članova obilazi stratišta u Osječkoj-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji te na taj način članovi MKVC žele odati počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civila u Domovinskom ratu.
Prvo stajalište bilo je u Osijeku, gdje su zapaljene svijeće podno spomenika koji se nalazi pored PU Osječko baranjske županije. Nakon PU Osječko baranjske, članovi MKVC svijeće su zapalili i odali počast kod umjetničke instalacije „crveni fičo“ te u bivšoj vojarni „Drava“ sada Campus, kod spomenika 3. gbr „Kune“. Nakon Osijeka, članovi MKVC su se uputili u Nemetin gdje su podno spomen obilježja na zatočene branitelje i civile Srpskih koncentracijskih logora, zapalili svijeće u spomen na sve zatočene i nestale branitelje i civile srpskih koncentracijskih logora u Domovinskom ratu. U nastavku obilježavanja uslijedila je PGP Dalj i masovna grobnica farma „Lovas“. Svijeće su se zapalile i u Borovu u spomen na mučki ubijene pripadnike specijalne policije. Posljednje stajalište i paljenje svijeća bilo je na Ovčari i Vukovarskoj ratnoj bolnici, gdje su ujedno i svi članovi moto kluba pomolili za nestale i poginule branitelje i civile.
Ujedno, na sam dan pada Vukovara 18. studenog, na komemorativnom skupu i u Koloni sjećanja članovi MKVC priključili su se obilježavanju 25. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. 

Croatian English French Italian
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top