logo portal banner

AKTIVNOSTI

Mještani Mjesnog odbora Čačvina - Trilj u Vukovaru

2016 07 16 trilj u vukovaru 01
 
Članovi MKVC iz Osijeka, MK Golubica iz Vukovara i predstavnici Udruge branitelja HOS-a Vukovar bili su domaćini mještanima Mjesnog odbora Čačvina, grada Trilja. Tom prilikom posjetili su 16. srpnja grad Vukovar te njegova spomen obilježja kako bi odali počast svim poginulim i mučki ubijenim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.
Prvo stajalište bilo je u selu Bogdanovci, gdje su zapaljene svijeće za poginule i mučki ubijene branitelje i civile u Domovinskom ratu kao i za sve stradale tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon Bogdanovaca, članovi moto klubova i mještani Čačvine uputili su se u Vukovarsku bolnicu – Mjesto sjećanja 1991. gdje su imali kratko izlaganje o stradavanju i patnji branitelja i civila tijekom agresije na Vukovar. Sljedeće mjesto na kojem se odala počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima je Aleja branitelja na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Nakon Memorijalnog groblja zapalile su se svijeće na Ovčari te posjetili Spomen dom Ovčara. Posljednje stajalište i paljenje svijeća bilo je ispred Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Po završetku obilaska, svetu misu zadušnicu u crkvi sv. Josipa Radnika u Borovu Naselju održao je don Josip Bečić, župnik iz Čaćvine za sve poginule branitelje Vukovara.
"Ovo je šesti puta kako dolazim u Vukovar, posebno mi je drago što je ovoga puta došao pun autobus mještana Čačvine među kojima  je velik broj branitelja i djece, koja za vrijeme rata nisu ni bila rođena. Ovdje su iz „prve ruke“ od naših branitelja, HOS-ovca Ivice Jurčana i Drage Stjepanovića dobili informaciju tko je bio branitelj, a tko agresor. Kako danas djecu u školi uče jednu povijest, mi ih kod kuće moramo učiti istinu o ratu, Vukovaru i ćirilici. Mi samo želimo da naša djeca NE zaborave tko je stvarao ovu državu te da se poklonimo ubijenima i poginulima u Vukovaru. Ujedno ovom prilikom zahvalio bih se Damiru Markuš-Kutini, braniteljima iz Udruge HOS te članovima Moto kluba Veterani Croatia i MK Golubica Vukovar“, navodi Filip Žaper, predsjednik MO Čačvina, grad Trilj. 
 
2016 07 16 trilj u vukovaru 02
 
2016 07 16 trilj u vukovaru 03
World tražilica