logo portal banner

AKTIVNOSTI

Ultramaraton mira Vukovar - Srebrenica `16.

2016 07 06 ultramaraton mira 01
 
Povodom obilježavanja 21. godišnjice srebreničkog genocida članovi MKVC sudjelovali su u jednoj od etapa Ultramaratona mira Vukovar -Srebrenica 2016. Naime, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba u suradnji s Udrugom Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske – ogranak grada Zagreba od 6 do 10. srpnja/jula 2016. organizira V. Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnika Grada Zagreba.
Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale građane Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice organizatori žele podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek nakon dvadeset godina rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.
U Ultramaratonu su sudjelovala četiri maratonca, od toga tri hrvatska branitelja sa statusom ratnog vojnog invalida. Maratonci će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Prije samog polaska članovi MKVC, MK Golubica i FBC Biker Radio upalili su svijeću na masovnoj grobnici Ovčara u spomen na sve poginule i mučki ubijene branitelje i civile.
 
2016 07 06 ultramaraton mira 02
 
2016 07 06 ultramaraton mira 03