logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sigurnost u prometu - opreza nikad dosta

2016 06 20 retrovizor
 
Dolaskom ljetnog perioda i lijepog vremena povećava se i broj motociklista na cestama te Vas ovim putem MOLIMO, kako smo i sami sudionici u prometu, za pojačani oprez.
Svake godine početkom proljeća i ljeta kao članovi MKVC i vozači motocikala upozoravamo motoriste, ali i druge vozače i sudionike u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sve u cilju naše i njihove sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.
Najviše nesreća događa se početkom sezone jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na nas motoriste, koji nismo zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s početkom turističke sezone kad je pojačan promet na cestama te svi žele što prije stiči do svog odredišta.  
Ovim putem bismo htjeli upozoriti članove MKVC koji su vozači mopeda i motocikala da prije vožnje provjere tehničku ispravnost motora, da koriste registrirani motor ili moped,  a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.
Dok članove MKVC koji upravljaju ostalim motornim vozilima, MOLIMO za strpljenje i razumjevanje, prije svake odluke razmislite dva puta, koristite pokazivače smjera, provjerite „mrtvi kut“ prije prestrojavanja i pazite na „slabije“ sudionike u prometu. Ukratko, pridržavajte se prometnih pravila i propisa.
Stoga, još jednom MOLIMO sve članove MKVC, koji su sudionici u prometu, za oprez, JER I MI SMO SUDIONICI U PROMETU, jer najmanja pogreška može biti za nas kobna. 
World tražilica