logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2016 04 26 osijek 118
 
Moto klub Veterani Croatia u suradnji s PU Osječko-baranjskom i HAK-om Osijek kao partnerima u Trgovačkoj školi u Osijeku proveo je projekt pod nazivom "Trijezni vozač".
Riječ je o projektu kojim se željela pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu tijekom vožnje kao i vožnju motornog vozila. Teoretski i stručni dio Projekta proveo je djelatnik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske.
Službenici policijskog Odjela učenicima su održali predavanje na temu prevencije i sigurnosti u prometu u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog promet, u okviru kojeg je Republika Hrvatska već poduzela niz aktivnosti na operativnom, preventivnom, edukativnom i međunarodnom planu.
Učenici su imali priliku isprobati tzv. “pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranost i utjecaj opojnih droga na prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilom. HAK Osijek i članovi MKVC Istočna Hrvatska napravili su mini poligon za demonstraciju „pijanih naočala“: hodanje između tri prometna čunja u tzv „osmicama“ s mogučnošću prepreka te sistem „ključ-brava“. U sklopu projekta prikazani su i edukativni filmovi.
Cilj ovog i sličnih projekata koje provodimo ispred MKVC-a je da mladima prikažemo štetnost alkohola i drugih opijata u prometu. 
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top