logo portal banner

AKTIVNOSTI

Motociklisti se vraćaju na ceste

2016 03 24 sigurnost
 
Kako je proljeće kalendarski počelo, vrijeme se već naveliko smiješi nama motociklistima koji se polako budimo iz produženog zimskog sna. Dolaskom lijepog vremena povećava se i broj motociklista na cestama te ovim putem molimo sve sudionike u prometu za pojačani oprez. 
Jednako tako i policija početkom proljeća upozorava motoriste, druge vozače i sudionika u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano ponašanje u prometu, a sve u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika.
Upozoravaju da se najviše nesreća događa početkom sezone vožnje motorista jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na nas motoriste, koji nismo baš zanemarivi sudionici u prometu. Ista stvar je i s vozačima motocikala, koji neoprezno ulaze u prve kilometre proljeća. Čak i najiskusnijim vozačima treba neko vrijeme da se ponovno naviknu na vožnju motorom i okolnosti u prometu. 
Također bismo htjeli upozoriti vozače mopeda i motocikala da prije prve vožnje provjere tehničku ispravnost motora, a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i drugu opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.
Stoga članovi Moto klub Veterani - Croatia, MOLE sve sudionike u prometu za oprez, JER I MI SMO SUDIONICI U PROMETU, a svaka vaša i najmanja pogreška može za nas biti kobna.